У Міненерго відреагували на фейк росіян про “проблемне” ядерне паливо на РАЕС

Пропагандисти РФ поширили фейк про “проблеми” з ядерним паливом на РАЕС. У Міненерго відповіли.

Сьогодні, 4 жовтня у кремлівських Телеграм-каналах вийшла новина про “проблеми” нібито з ядерним паливом для атомних блоків, яке було завантажено до реактора Рівненської атомної станції. Дана інформація є фейковою. Про це повідомили у Міністерстві енергетики. 

Читайте також: Є про що розказати, але згодом: Зеленський провів нараду з Будановим

Російські пропагандисти повідомили про те, що нібито відключення електроенергії неминучі й “жителям Рівненщини треба приготуватися”.

У міністерстві зазначили, що таке новина поширилася пропагандистами РФ, як частина масштабної інформкампанії росіян проти української співпраці з американськими колегами.

“Спочатку росіяни намагались переконати українське суспільство, що будівництво в Україні новітніх атомних блоків Westinghouse — це фейк. Потім — що Україні це не потрібно. Потім, що не варто виробляти “дороге” американсько-українське паливо для блоків 1000 МВт та краще купувати “дешеве” російське. Далі говорили, що нам не потрібно будувати блоки на ХАЕС. Тепер, що нове паливо — “якесь не таке””, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Бабине літо 2023: коли в Україні чекати на потепління

У Міненерго зазначили, що наразі атомні блоки на РАЕС та інших станціях працюють у штатному режимі. Палива достатньо й жодних проблем із ним немає.

Нагадаємо, на Рівненщині чоловік вбив кота на очах власниці: поліція оголосила підозру. Поліція Рівненщини оголосила підозру чоловікові, який вбив кота на очах власниці за те, що той з’їв рибу.