НАТО розглядає можливість російської агресії проти країні-члена — ЗМІ

Альянс збільшив чисельність сил швидкого реагування до 300 тисяч військовослужбовців, здатних до розгортання протягом першого місяця.

Під час саміту у Литві представники країн НАТО обговорили план у разі нападу Росії. Про це повідомив глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на Варшавському безпековому форумі.

Читайте також: Пропагандистка Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром

«НАТО вважає, що найбільшу загрозу для нього становлять Росія та терористичні угруповання. Лідери Альянсу погодили відповідні регіональні плани щодо стримування загроз», — повідомив він.

Він також заявив, що було вирішено збільшити бойові групи на східному фланзі до восьми, чотири їх посилили до бригадного рівня. Також Альянс збільшив чисельність сил швидкого реагування до 300 тисяч військовослужбовців, здатних до розгортання протягом першого місяця.

За словами адмірала, ряд країн планують збільшувати інвестиції в навчання військ, нарощування виробничих потужностей та інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони.

«У протиповітряній обороні ви можете чекати, поки ракети долетять до вас, а потім збивати їх. Для цього знадобиться багато ракет, як ми бачимо в Україні. І йдеться не лише про ракети, а й про безпілотників, які все частіше використовуються чи ви використовуєте ракети та інші системи зі свого боку, щоб знищити системи, з яких росіяни випускають ці ракети по вам, що досить ефективно, тому що тоді їм не буде з чого стріляти. побачимо з погляду інвестицій», — додав Бауер.

Раніше Зеленський заявив, що пауза після 11-го санкційного пакета вже надто затягнулася. Президент України закликав партнерів у необхідності провадити нові санкції проти Росії.