«Відсутність хімії» між Макроном і Шольцом заважає допомозі Україні — ЗМІ

Напруженість між Францією та Німеччиною зберігається вже понад рік, наголошують журналісти Financial Times.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Емманюель Макрон «не ладнають між собою», що уповільнює ухвалення рішень на рівні Європейського союзу, зокрема, допомоги Україні. Про це повідомляє Financial Times.

Читайте також: Пропагандистка Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром

Повідомляється, що відсутність консенсусу між Парижем та Берліном призводить до затримок у вирішенні багатьох питань – від фінансування України до внутрішніх проблем ЄС. За словами чиновників європейських держав, глухий кут у переговорах з низки пріоритетних питань «налякав Брюссель та інші столиці ЄС, а також продемонстрував складність прийняття рішень без погодження між Парижем і Берліном».

«Відсутність особистої хімії між Шольцем і Макроном не допомагає. Схоже, вони просто не ладнають. І це в основі всього», — сказав один із учасників нещодавніх переговорів між двома лідерами.

Також наголошується, що напруженість між країнами зберігається вже понад рік.

«Їм двом просто потрібно сісти разом в одній кімнаті і все обговорити. Без цього для інших безглуздо намагатися знайти консенсус. Ви не зможете досягти мети, якщо обидва не бачать загальної картини», — заявили чиновники ЄС.

Раніше Зеленський заявив, що пауза після 11-го санкційного пакета вже надто затягнулася. Президент України закликав партнерів у необхідності провадити нові санкції проти Росії.