Бабине літо 2023: коли в Україні чекати на потепління

Бабине літо 2023 року в Україні розпочнеться у середині жовтня, тоді температура повітря буде підвищуватися, а опадів буде менше.

Жовтень 2023 року в Україні пройде із суттєвим похолоданням та заморозками, проте вже в середині місяця варто чекати на підвищення температури повітря. Про це повідомляє Meteoprog

Читайте також: Бійці ССО виграли «дуель» у мінометних розрахунків військ РФ

Згідно з інформацією на сайті прогнозу погоди, початок жовтня буде із суттєвим похолоданням, а вже в середині місяця варто очікувати бабине літо. 

Так, після 16 — 20 жовтня спостерігатиметься поступове підвищення температури повітря та падіння атмосферного тиску. У цей період погода буде переважно сонячно, інколи з невеликою хмарністю, проте без опадів. 

Температура повітря в Україні в середньому буде від +17 до +25 градусів вдень, та від +9 до +12 градусів вночі. 

Читайте також: «Розстріл Небесної сотні»: завершено розслідування найбільшої справи Майдану

Для довідки. Бабине літо — період теплої та сухої погоди восени пов’язаний зі стійким антициклоном. Явище бабиного літа відоме у багатьох країнах з помірним кліматом.

Нагадаємо, погода в жовтні в Україні: коли чекати перших заморозків. Жовтень 2023 року в Україні буде теплим та з мінімальною кількістю опадів. Середньомісячна температура повітря розподілиться досить рівномірно по країні і становитиме +7…+13 °С.