У МЗС Румунії називали воєнними злочинами атаки Росії по портах України

Міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску розкритикувала повітряні атаки Росії на південні порти України й назвала їх воєнними злочинами.

Міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску розкритикувала повітряні атаки Росії на південні порти України і назвала їх воєнними злочинами. Про це вона заявила для ЗМІ перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яка вперше проходить у Києві, повідомляє Європейська правда.

Читайте також: РФ ударила по Херсону: четверо поранених

Одобеску зазначила, що деякі з портів, які регулярно зазнають повітряних атак, розташовані біля Румунії на іншому березі Дунаю, і що в країні вже були знайдені уламки російських ударних безпілотників.

«Російські атаки на цивільну інфраструктуру, включаючи порти на Дунаї, дуже близько до румунського кордону є воєнними злочинами… Те, що Росія робить поруч з нашим кордоном, підриває українську економіку, продовольчу безпеку, в тому числі на глобальному рівні, і цивільне судноплавство в Чорному морі», — заявила Одобеску.

Читайте також: Ударні БПЛА атакували російський завод з виготовлення ракет Х-59, — ГУР

Нагадаємо, у Румунії знайшли уламки дрона після атаки РФ на Одещину 13 вересня. У Румунії повідомили про знайдені уламки дрона, які впали під час атаки РФ на Одещину в ніч на 13 вересня.