Прикордонник на Одещині за $10 тисяч пропонував ухилянтам виїхати за кордон

Прикордонник на Одещині пропонував ухилянтам виїжджати з України на 10 тисяч доларів.

Військовослужбовець прикордонного загону ДПСУ на Одещині організував “бізнес”з переправлення військовозобов’язаних осіб за кордон на підставі підроблених довідок про непридатність до військової служби. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, Національна поліція Одеської області, а також Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Читайте також: Українські пілоти вже літають на авіатренажерах F-16, — Ігнат

Фігурант обіцяв виготовити клієнтам документи з “правильними” висновками військово-лікарської комісії та зняттям з військового обліку по хворобі або інвалідності за 10 тисяч доларів США. Така “схема” дозволяла військовозобов’язаним ухилитися від служби та покинути територію України.

З готовими “довідками” організатор пропонував допомогти чоловіку безперешкодно перетнути державний кордон України. Наразі слідство встановлює, як само правоохоронець планував виготовляти підроблені документи, і чи були залучені до цього інші посадові особи.

Правоохоронці затримали чоловіка “на гарячому” під час одержання чергової оплати за послугу.

Читайте також: Росії бракує засобів протиповітряної оборони — ГУР

Чоловікові повідомили про підозру у хабарництві (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, намагався вступити до “Армії дронів”: СБУ у Києві затримали агента РФ. У Києві співробітники СБУ затримали російського агента, який збирав дані про дислокацію ЗСУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів.