Зеленський з рабинами вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру

Президент України вшанував пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру з рабинами, на чолі з заступником голови ради Федерації єврейських громад України Рафаелем Рутманом.

Сьогодні, 29 вересня у День пам’яті жертв Бабиного Яру пройшла церемонія пам’яті до 82-ї річниці трагедії за участі президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє Федерація єврейських громад України. 

Читайте також: Путін доручив колишньому “вагнерівцю” збирати “добровольців” на війну

“Трагедія у Бабиному Яру в роки Другої Світової війни стала всесвітнім символом Голокосту. 29 вересня 1941 року нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва в урочищі. Того дня було розстріляно понад 22 тисячі людей. Конвеєр смерті на тому не зупинився і до середини жовтня кількість жертв перевищила 50 тисяч”, — йдеться у повідомленні. 

На прохання президента церемонія відбувалася з обмеженою кількістю учасників. На церемонії були присутні рабини з Києва, Бердичева, Житомира, Білої Церкви та Черкас, на чолі з заступником голови ради Федерації єврейських громад України – рабином Рафаелем Рутманом.

Читайте також: До України повертаються сотні “вагнерівців”, — британська розвідка

“У виступі Володимир Зеленський зазначив, що юдаїзм в Україні сьогодні процвітає і розвивається без жодної дискримінації. Він передав вітання єврейській громаді, яка сьогодні ввечері відзначатиме свято Суккот”, — повідомили у федерації.

Нагадаємо, росіяни вдарили по Херсону, поранені працівники КП. Співробітників комунального підприємства госпіталізовано з важкими травмами. Пошкоджено будинки, автівки та іншу цивільну інфраструктуру.