У НАТО не обговорюють варіанти членства України в обмін на здачу територій, — Галібаренко

У штаб-квартирі НАТО немає дискусій щодо надання Україні членства в НАТО в обмін на здачу тимчасово окупованих територій РФ.

У штаб-квартирі НАТО немає дискусій щодо надання Україні членства в НАТО в обмін на здачу тимчасово окупованих територій РФ. Про це повідомила глава місії України при НАТО Наталя Галібаренко, цитує Інтерфакс-Україна

Читайте також: Вперше Україна на хвилину зупиниться — Зеленський

Галібаренко сказала, що від партнерів України не надходило “мирних непристойних пропозицій”.

“Мені доводилося чути висловлювання, мовляв, Україні варто врахувати досвід Німеччини, яка вступала до НАТО частинами. Але це – неформальні обговорення, у яких перевіряють ґрунт: вони хочуть подивитися, якою буде реакція на ті чи інші пропозиції. Тут, у штаб-квартирі НАТО, такого немає”, — заявила вона. 

Галібаренко зазначила, що в НАТО обговорюють лише поєднання ведення бойових дій, а також проведенням реформ. 

Читайте також: У Повітряних силах показали, як пілоти тренуються керувати F-16

“Усі розуміють, наскільки це важко. Іноді партнери навіть визнають, що вимагають від нас забагато, адже щодо реформ нам висувають ті самі вимоги, які виконували країни в мирний час. Ми не маємо десяти років на те, щоб виконувати реформи й досягати взаємосумісності. У нас інші терміни», — констатувала Галібаренко.

Нагадаємо, партизани повідомляли, що визначено локацію бази росіян у Севастополі. На території бази розміщено шість цистерн, поряд проходять залізничні колії, які використовують військові.