“Це серйозна проблема”: президент Румунії про падіння уламків дронів РФ

Президент Румунії заявив, що хоч російські військові безпілотники не атакують Румунію, але це «реальна проблема» і «неприйнятно».

Хоч російські військові безпілотники не атакують Румунію, але це «реальна проблема» і «неприйнятно», що їхні частини падають на територію країни. Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс, повідомляє AGERPRES

Читайте також: Удар по готелю в Черкасах: в ОВА розповіли, куди намагалася потрапити Росія

Президент Румунії зробив відповідну заяву перебуваючи у Нью-Йорку на полях Генеральної асамблеї ООН. 

Відповідаючи на запитання з залу, Клаус Йоганніс зазначив, що на румунській території вже тричі були знайдені залишки безпілотників. 

“Поки що ніхто не постраждав, але це не означає, що ці інциденти не рахуються”, — сказав він.

Йоганніс додав, що після інцидентів з безпілотниками вони обговорили ситуацію з країнами-союзниками і посилили протиповітряну оборону в регіоні для захисту громадян. 

Читайте також: Кримський міст у диму: рух перекрито

“Хоча атаки Росії не спрямовані проти Румунії, ситуація є неприйнятною. Не Румунію атакують безпілотники, але те, що їхні частини падають на територію країни, є реальною проблемою, яку необхідно вирішити”, — додав він.

Нагадаємо, у Румунії знайшли уламки дрона після атаки РФ на Одещину 13 вересня. У Румунії повідомили про знайдені уламки дрона, які впали під час атаки РФ на Одещину в ніч на 13 вересня.