ЗСУ штурмують росіян біля Бахмута й закріплюються на досягнутих позиціях, — Генштаб

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах південніше міста Бахмут, що у Донецькій області.

Українські сили продовжують ведення наступальних дій на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Поблизу Бахмута ЗСУ успішно відбивають атаки противника, проводять штурм південніше Бахмута й закріплюються на досягнутих рубежах.  Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

Читайте також: Трюдо анонсував програму візиту Зеленського до Канади

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію, завдають окупантам значних втрат у живій силі та техніці. Українські воїни виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту та змушують відходити із займаних позицій. 

“Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше міста Бахмут, Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах”, — повідомив Ковальов.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення у районі Андріївки Донецької області, але успіхів не мав.

Він додав, що українські воїни продовжують стримувати наступ окупантів у районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Там ворог протягом доби намагався 12 разів атакувати та витіснити ЗСУ. 

Читайте також: Донеччина потопає у смітті — ЦНС

Крім того, на Авдіївському та Шахтарському напрямках, що на Донеччині, ЗСУ продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають втрат окупантам у живій силі та техніці.

“На Шахтарському напрямку сили оборони успішно відбили атаку противника в районі Микільського Донецької області”, — додав Ковальов. 

На Запорізькому напрямку атаки ворога у районі Малої Токмачки та Роботиного у Запорізькій області закінчилися для ворога втратами у живій силі та техніці. 

Нагадаємо, прорив блокади. РФ більше не панує в Чорному морі. Перше судно з українським зерном вже пройшло з Одеси до Стамбула, і Росія нічого не може з цим зробити.