Стосується гаубиць Krab: у Польщі зробили заяву про постачання зброї в Україну

У Польщі заявили, що країна продовжує постачати зброю Україні за раніше узгодженими поставками.

Наразі Польща продовжує постачання зброю в Україну за раніше узгодженими поставками. У тому числі це правило стосується і передачі гаубиць Krab. Про це заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер в інтерв’ю агентству PAP.

Читайте також: У Москві загорівся торговельний центр

“У контексті запитань про постачання зброї я хотів би поінформувати вас, що Польща реалізує лише раніше узгоджені поставки боєприпасів та озброєнь, у тому числі ті, що випливають з підписаних контрактів з Україною. У тому числі найбільший закордонний контракт, підписаний польською оборонною промисловістю після 1989 року — на поставку гаубиці Krab armato”, — заявив він. 

Він зазначив, що з боку України відбулася низка неприйнятних заяв та дипломатичних жестів, додавши Польща не може погодитися з такого роду невиправданими діями. 

Читайте також: СБУ та ЗСУ вдарили по секретній базі окупантів у Мелітополі, — ЗМІ

“Хочемо нагадати, що в перші місяці війни Польща надала танки, бронетехніку, літаки, боєприпаси, які мали вирішальне значення для оборони України і які були необхідні для того, щоб зупинити напад Росії на Україну і, в перспективі, на інші країни ЄС — в тому числі на Польщу. У перші місяці війни, коли інші країни ЄС обговорювали питання підтримки, Польща послідовно допомагала відбивати напад Росії” — підкреслив Мюллер. 

Нагадаємо, посла України у Польщі терміново викликали до МЗС через заяву Зеленського. Посла України в Польщі Василя Зварича було терміново викликано до МЗС Польщі.