Ракетна атака РФ пошкодила енергетичні об’єкти України, — Укренерго

Внаслідок ракетної атаки у центральних та західних регіонах країни були пошкоджені енергетичні об’єкти.

Під час ракетної атаки Росії по Україні 21 вересня у центральних та західних регіонах країни були пошкоджені енергетичні об’єкти. Про це повідомив голова правління ПрАТ “Національна енергетична компанія Укренерго” Володимир Кудрицький у Facebook та Укренерго

Читайте також: РФ обіцяє збільшити виплати за опікунство над українськими дітьми — ЦНС

Повідомляється, що частково було знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях.

“Наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги”, — повідомили в Укренерго.

Кудрицький повідомив, що наразі енергопостачання в магістральній мережі Укренерго відновлено. Триває заживлення побутових споживачів мережами обленерго.

“Ми дякуємо Силам оборони України за гідну відсіч і професійну роботу. Але і енергетиків ця атака не застала зненацька, підготовка і відновлення енергосистеми не припинялися з кінця минулого опалювального сезону”, — написав він. 

Кудрицький додав, що не можна стверджувати, що це початок нової масованої терористичної хвилі цілеспрямованих атак по енергосистемі, адже енергетики не мають такої інформації і не можуть прогнозувати дії ворога. 

“Але в нас немає ілюзій. Ми читаємо повідомлення ГУР Міноборони і знаємо, що ворог цинічний та жорстокий, всі моральні та правові рамки перейшов давно. Тому ми готуємося до будь яких можливих сценаріїв”, — додав він. 

Кудрицький зазначив, що наразі зроблено все для захисту споживачів та швидкого відновлення після надзвичайних ситуацій. 

Читайте також: У британській розвідці назвали причину труднощів РФ у проведенні успішного наступу

Енергетики також не зупиняються у підготовці до опалювального сезону й вивчили досвід минулої осені-зими, мають сценарії реагування, і тісну співпрацю з Силами оборони та місцевою владою.

Нагадаємо, Росіяни завдали удару по гуртожитку в Херсоні: є загиблі та постраждалі. Олександр Прокудін зазначив, що внаслідок ворожої атаки загинули двоє людей і ще п’ятеро отримали поранення.