Зерновий конфлікт: Польща може знизити підтримку України

Польща може зменшити підтримку України на тлі кризи навколо українського аграрного імпорту.

Польща може зменшити підтримку України на тлі кризи навколо українського аграрного імпорту. Про це заявив міністр у справах ЄС Шимон Шиньковський вель Сенк, повідомляє PAP

Читайте також: Росія вночі атакувала Україні 24 “Шахедами”: скільки збили сили ППО

“Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але — щоб це стало можливим — ми повинні мати підтримку поляків у цьому питанні. Якщо такої підтримки не буде, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили досі”, — заявив міністр.

Відповідаючи на запитання про конфлікт з Україною на тлі зернового ембарго, міністр ЄС Шимон Шиньковський вель Сенк зазначив, що в цьому питанні польський уряд, виходячи з інтересів фермерів, є «невблаганним».

На його думку, кроки, зроблені Україною, погано впливають на взаємні відносини

Він підкреслив, що якщо не буде суспільної підтримки допомоги Україні в тому обсязі, в якому вона була, то її доведеться скоротити.

Читайте також: Зеленський закликав Трампа озвучити свій мирний план щодо закінчення війни

Відповідаючи на запитання, які наслідки матиме введення одностороннього ембарго на українське зерно для відносин Польщі з ЄС, він зазначив, що, приймаючи це рішення, уряд послався на договірні положення.

Нагадаємо, Україна подасть до суду на Польщу, Угорщину та Словаччину. Україна буде подавати позов у Світову організацію торгівлі проти Польщі, Угорщини та Словаччини через односторонні обмеження на імпорт української агропродукції.