Реклама Яка тканина краща для оббивки дивана

Під час вибору меблів важливу роль відіграє не тільки їхня функціональність, якість дерева та дизайн, але також і оббивка. На дивані сидітимуть, лежатимуть, на ньому гратимуть діти, стрибатимуть тварини, за ним їстимуть під час перегляду телевізора. З огляду на все це, важливо вибрати оббивку, яка зберігатиме свою функціональність і естетичний вигляд хоча б кілька років, адже ніхто не захоче оновлювати диван щороку.

Зараз ви дізнаєтеся, яку тканину краще вибрати для дивана, у чому їхні особливості та як продовжити життя оббивці.

Основні типи тканин для оббивки

Перш ніж зрозуміти, яка тканина краща для оббивки дивана, дізнаймося, які матеріали взагалі використовуються для цієї мети:

  • Бавовна —  натуральна тканина з бавовняного волокна. Вона дихаюча, м’яка, міцна, добре вбирає вологу, не викликає алергію, зносостійка та екологічна.
  • Вовна — натуральний матеріал з високою теплоізоляцією, м’якістю, міцністю і довговічністю. Потребує тільки сухого чищення.
  • Велюр —  м’який і щільний. Відрізняється бархатистою текстурою і розкішним зовнішнім виглядом. Вимагає дбайливого догляду.
  • Льон —  натуральний матеріал із лляних волокон. Відрізняється високою поглинаючою здатністю і повітропроникністю. Мнеться і потребує дбайливого догляду.
  • Мікроволокно —  синтетична тканина з найдрібніших волокон, що має високу м’якість і водовідштовхувальні властивості, ідеальна для створення м’яких і практичних меблів. Гіпоалергенна і проста в догляді.
  • Шенілл —  щільна і м’яка тканина з коротким ворсом із бавовни, вовни або синтетичних матеріалів. У неї розкішна текстура та оксамитова поверхня, що надає виробам елегантного і затишного вигляду.
  • Жакард —  особливий вид тканини, виготовлений на верстатах із жакардовим візерунком. Робиться з бавовни, вовни, шовку або синтетики. Жакард оптом часто замовляють для виробництва преміальних меблів.
Открытые источники

Открытые источники

Як обрати тканину залежно від потреб

Для сімей з дітьми або домашніми тваринами

Яка тканина для дивана краща, якщо є кішка або непосидючий малюк? Перш за все, тканина має бути міцною, щоб пережити кігті, які пухнастики дуже люблять точити саме об диван. Вона також має бути стійкою до плям і вологи, які часто залишаються після дитячих і тваринних пустощів. Бути гіпоалергенною, щоб не нашкодити шкірі дітей і домашніх улюбленців. А ще зверніть увагу на колір —  краще обирати темний, щоб маскувати плями та шерсть.

Для диванів, які часто використовуються

Яку тканину вибрати для кухонного дивана або дивана в спальні, яким уся сім’я користується щодня? Тоді тканина має бути міцною, зносостійкою, не подразнювати шкіру і бути приємною до тіла.

Крім того, тканина має бути легкою у догляді, адже, напевно, на диван часто упускатимуть їжу, напої та інші брудні продукти.

Для декоративних диванів або крісел

Яка категорія тканини краща для дивана, яким не так часто користуються? Вже не стільки практична, скільки естетична. У цьому разі варто більше звернути уваги на зовнішній вигляд: текстура, фактура, колір, відповідність інтер’єру тощо.

Поради з догляду за оббивною тканиною

  • Регулярно пилососьте, використовуючи насадку з м’якою щіткою.
  • Видаляйте плями якомога швидше, починаючи з краю і рухаючись до центру, щоб уникнути поширення плями.
  • Уникайте прямого сонячного світла, яке може спричинити вицвітання і старіння тканини.
  • Раз на кілька років рекомендується проводити професійне чищення оббивки меблів, під час якого глибоко очищають тканину, не пошкоджуючи її.
  • Завжди дотримуйтесь інструкцій на бирках і рекомендацій виробника щодо догляду за тканиною меблів.

Обираючи тканину для оббивки, важливо також звернутися до надійного постачальника, який вже багато років займається текстильними тканинами та знає про них усе. Таким постачальником є Btex. Якщо ви шукаєте тканину для оббивки, а також вас цікавить тканина для домашнього текстилю, наприклад, або бязь мікрофібра оптом, то переходьте на сайт Btex і вибирайте варіант під ваші запити. Потрібна консультація? Залиште заявку або зателефонуйте і менеджери допоможуть вам підібрати матеріал під ваші вимоги.