У боях на Бахмутському напрямку Росія втратила найкращі бригади, — Сирський

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що у боях на Бахмутському напрямку Росія втратила найкращі бригади.

У боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин армії Росії — 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: В ООН заявили, що в Росії значно погіршилася ситуація з правами людини

Генерал-полковник повідомив, що загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку.

“Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки”, — повідомив Сирський. 

Він додав, що у результаті успішних дій українських військ була пробита лінія оборони армії РФ, яку вона намагалася закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви.

“Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій”, — додав Сирський.

Він додав, що для організації виконання завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі.

Нагадаємо, МВС показало, як бригада Лють визволяла Кліщіївку. На кадрах видно, як українські бійці нищать ворожі танки, ведуть вуличний бій і виявляють місця розташування окупантів.