Україна має намір розірвати сухопутний коридор РФ із Кримом до зими — ГУР

На даний момент Росія перебуває в ситуації відчаю і мобілізувала свої резервні сили, які вона не планувала активувати до кінця жовтня.

Сили оборони можуть встигнути розірвати сухопутний коридор Росії з окупованим Кримом до зими. Про це повідомляє начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Читайте також: Німеччина обговорює з партнерами тимчасову передачу Україні систем IRIS-T

«Операцію з переривання сухопутного сполучення між Росією та анексованим Кримом може бути завершено до приходу зими», — сказав він.

За його словами, Україна, можливо, вже задіяла обмежену кількість своїх резервних військ, але РФ зараз у розпачі та «задіяла недостатньо сильні резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня».

«Всупереч тому, що Російська Федерація декларує, вона не має абсолютно жодного стратегічного резерву», — наголосив глава ГУР.

Говорячи про темпи контрнаступу, Буданов зазначив, що повільний темп просування проти окопаного і добре підготовленого ворога — це просто відображення реальності.

«Олівець сильний чи слабкий? Це залежить від того, як на нього дивитися». Контрнаступ триває. В України ще є час. До настання брудного сезону ще більше місяця. І це факт», — сказав  головний розвідник.

Раніше Зеленський провів зустріч із прокурором Гааги.