Росія вночі підняла безпрецедентну кількість авіації, — Ігнат

Росія вночі підняла безпрецедентну кількість авіації для атаки по Україні. Саме тому країні потрібні винищувачі F-16, щоб не поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками.

Росія вночі атакувала Україну “Шахедами”. Крім того, ворог підняв  у небо безпрецедентну кількість авіації, саме тому Україні потрібні винищувачі F-16, щоб не поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Читайте також: Міноборони підтвердило звільнення Кліщіївки

Ігнат розповів, що не зважаючи на невелику площу та швидкість дронів “Шахед”, вони є не простою ціллю для української ППО, адже створені долати такі перешкоди. 

“Так, не всі «Шахеди» (сили ППО знищили вночі, — ред.). Але ж і напрямки ворог вибирає різні. І атаки з різних напрямків по різних маршрутах. Атаковано Одеську, Миколаївську область «Шахедами». Ну а ракети знищувалися в Дніпропетровській, Полтавській областях та на Хмельниччині”, — розповів речник.

Ігнат додав, що в ніч на 18 вересня Росія підняла у небо безпрецедентну кількість авіації. 

“Сьогодні вночі була така безпрецедентна кількість авіації.  Сьогодні кілька десятків бортів. Нетипово. Саме в нічний час знаходилися у повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом тими засобами, про які ми з вами говорили: крилатими ракетами та «Шахедами». Активність авіації була високою”, — повідомив Ігнат.

Читайте також: Росія кинула під Роботине 10 тисяч десантників, як лінійну піхоту, — БР

Ігнат додав, що Україні необхідні винищувачі F-16, адже вони не повинні поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками.

Нагадаємо, Росія вночі атакуала Україну дронами та ракетами: скільки цілей знищила ППО. Українські сили знищили 18 з 24 ударних дронів, а також 17 із 17 крилатих ракет, які Росія випустила по містах України.