Експорт зерна: Польща може блокувати вступ України до ЄС

Польща може блокувати вступ України до Євросоюзу, якщо не буде вирішено питання щодо заборони імпорту української агропродукції.

Якщо не буде вирішено питання щодо заборони імпорту української агропродукції Польща точно не погодиться на вступ України до Європейського Союзу. Про це заявив у середу міністр сільського господарства Роберт Телус, повідомляє tvn24.pl

Читайте також: У Болгарії на узбережжя знайшли дрон-камікадзе з вибухівкою

Він зазначив, що коли Польща вступала до ЄС, вона повинна була виконати суворі умови.

“Ми повинні поставити такі ж умови перед Україною”, — підкреслив він. 

Міністра сільського господарства заявив, що позиція Польщі щодо заборони імпорту зерна з України є твердою й саме це будує можливість вступу України до Європейського Союзу. 

“Якщо ми сьогодні не створимо ці інструменти, то Польща точно не погодиться на вступ України (до Європейського Союзу — ред.). Ми повинні будувати інструменти сьогодні, тому що з українськими продуктами ми будемо жити довше”, — додав він.

Читайте також: У Бєлгороді невідомі підпалили велику Z-свастику

Телус додав, що “на цій основі, яка є наразі, польське сільське господарство ніколи не виграє проти українського сільського господарства”. 

Нагадаємо, в ООН заявили, що в Росії значно погіршилася ситуація з правами людини. Рада з прав людини вперше за 16 років свого існування отримала мандат на перевірку дотримання прав країни-члена, що займає постійні місця в Раді Безпеки.