У Повітряних силах назвали причину атаки російський БПЛА на Хмельниччину

У Повітряних силах розповіли, що причиною ранкової атаки БПЛА на Хмельниччину могли бути намагання росіян знайти бомбардувальники, які атакували Севастополь.

В ніч на 15 вересня Росія запустила 17 дронів типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ). Ворожі безпілотники рухалися у напрямку Хмельницької області. Українські сили знищили всі ворожі цілі. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Читайте також: У британській розвідці оцінили пошкодження кораблів РФ після атаки по Севастополю

Він зазначив, що ворог атакував Хмельниччину, адже можливо намагався знайти українські бомбардувальники після ударів російським об’єктам біля Криму. 

Було запущено 17 дронів-камікадзе Shahed-136, проте всі були збиті протиповітряною обороною.

Читайте також: Загинула дитина, є поранені: в ОВА озвучили наслідки обстрілів Херсонщини

“Не вперше таке відбувається (атакують дронами зранку, — ред.). Вони зазвичай роблять пуски з 22:30-22:50 і далі це супроводжується кількома хвилями і аж до 4 ранку. Змістили дещо (атаку дронів, — ред.)”, — розповів Ігнат. 

Він пояснив, що ранішня атака дозволяє краще відрацьовувати українським мобільно-вогневим групам, адже ціль вже стає візуально видимою. 

Нагадаємо, сили ППО вночі збили всі 17 «шахедів». До бойової роботи залучалася винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Повітряних сил та інших складових Сил оборони.