Воювали у складі “ЛНР/ДНР”: шістьох зрадників засудили на 15 років ув’язнення

Шістьох громадян України звинувачують у держзраді за вступ до збройних формувань “ЛНР/ДНР”.

Шістьох громадян України звинувачують у держзраді за вступ до непередбачених законом збройних формувань “ЛНР/ДНР”, де чоловіки чергували на позиціях збройних сил Росії, а також передавали дані про переміщення Сил оборони України. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора. 

Читайте також: Шуфричу повідомлено про підозру у держзраді, — СБУ

“Прокурори у суді довели, що у 2022 році засуджені вступили до лав не передбачених законом збройних формувань “ЛНР/ДНР”. На “службі” вони отримали військову форму і зброю. Чергували на позиціях збройних сил РФ, отримували та передавали інформацію щодо переміщення військової техніки і розміщення військовослужбовців ЗСУ”, — йдеться у повідомленні. 

Зрадники також охороняли військові об’єкти окупантів, здійснювали фортифікацію споруд для ворожих позицій і чинили спротив Збройним Силам України поблизу населених пунктів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Повідомляється, що  квітні-травні 2023 року їх затримали українські захисники на території Донеччини. Наразі за клопотанням прокуратури вони перебувають під вартою.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав винними шістьох громадян України у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте також: Дрон СБУ “Морський малюк” підбив ракетоносій РФ “Самум” у Чорному морі, — СМИ

Кожному зрадникові призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, належного на праві власності.

Нагадаємо, “Наводив” ракети РФ на Миколаїв: СБУ викрила блогера-мільйонника. СБУ повідомили про підозру блогеру-мільйоннику, який коригував ракетні удари РФ по Миколаєву, а також “зливав” дані про розміщення Сил оборони.