Шмигаль відповів, чи будуть рости тарифи взимку

Прем’єр-міністр України відповів, чи будуть в країні підвищуватися тарифи взимку.

Ціна на газ, на тепло, на гарячу воду в Україні залишиться без змін до кінця опалювального сезону. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте також: Швеція розгляне надання Gripen Україні — ЗМІ

“Ми також продовжили дію ПСО на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від “Нафтогазу” обсяги “блакитного палива” за фіксованою ціною – 7,4 гривні за кубічний метр”, — сказав прем’єр.

Він зазначив, що це та пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифи.

«Наразі триває укладання договорів між «Нафтогазом» і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані», — додав Шмигаль.

Шмигаль також розповів, що наразі підготовка до осінньо-зимового періоду перебуває на фінальній стадії: 

Читайте також: Росія почала перекидати резерви з глибокого тилу

  • АЕС. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт.
  • ТЕС. Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.
  • ТЕЦ. Майже 80% обладнання відремонтовано, інтенсивні ремонти тривають і завершаться вчасно.
  • ГЕС. Відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.

Нагадаємо, Наталя Гуменюк повідомила, що РФ економить ракети для ударів по Україні під час опалювального сезону. Росія певний час економитиме ракети, щоб завдавати удари по Україні під час опалювального сезону.