Заперечував існування України: СБУ оголосила про підозру екснардепу

СБУ повідомила про підозру колишньому нардепу, який публічно заперечував існування Української державності та поширював ворожі наративи.

Колишній депутат України Сергій Поліщук до початку повномасштабного вторгнення Росії регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої. Служба безпеки зібрала докази державної зради з боку колишнього нардепа, який переховується за кордоном. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Сили ППО в ніч на 11 вересня знищили всі 12 “Шахедів”

“Під час виступів на її ток-шоу “60 минут” екснардеп підтримував агресивну політику Кремля, публічно заперечував існування Української державності та поширював ворожі наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння”, — йдеться у повідомленні. 

В СБУ повідомляють, що за виступи в ток-шоу чоловік отримував значну грошову винагороду. Для маскування “транзакції” організатори з РФ проводили платіж через фінустанови третіх країн.

Поліщук координував свою підривну діяльність з представниками ФСБ, від яких одержував гроші за участь у російських телепроектах.

На підставі зібраних доказів Поліщуку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також: Кім Чен Ин виїхав до Росії на зустріч з Путіним, — ЗМІ

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. Оскільки колишній нардеп переховується від правосуддя за кордоном, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, вночі “Шахед” РФ вдарили по житловому будинку на Чернігівщині: фото наслідків. Внаслідок атаки дронами-камікадзе постраждав двоповерховий квартирний будинок. Сталася пожежа та руйнування.