РФ розгорнула в Криму додаткову станцію для пускових установок — Гуменюк

Ворог постійно вишуковує можливості обійти українську ППО і скоротити шлях польоту дронів.

РФ частково налагодила власне виробництво дронів та розгорнула у Криму додаткову станцію для пускових установок. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Читайте також: У ЗСУ пояснили, що означає військовий облік для жінок у жовтні

«Цілком очевидно, що Росія вже налагодила якусь частину виробництва безпілотників, оскільки зафіксовано навіть відповідне російське маркування на них. Також ми бачимо, що є активність вантажних бортів, що перелітають за напрямом Тегеран-Москва і Тегеран-Сімферополь», — зазначила вона. .

За її словами, останні запуски Росією дронів з території тимчасово окупованого Криму свідчать, що ворог розгорнув ще одну станцію чи табір, де можуть функціонувати пускові установки.

«Очевидно, що вони мають необхідність, щоб рух дронів був трохи коротшим, ніж зі східного узбережжя Азовського моря, тому що вони вишукують нову тактику, як обійти системи ППО. На жаль, вони не роблять висновків з минулого, коли вони вже розгортали подібні бази на території тимчасово окупованого Криму, і ця історія була сумною», — наголосила Гуменюк.

Раніше Зеленський відвідав бойові бригади на Бахмутському напрямку. Президент побував у розташуванні 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу та 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.