Зеленський представив нового міністра оборони

Президент України представив нового міністр оборони України й окреслив завдання, які стоять перед Міноборони.

Сьогодні, 7 вересня президент Володимир Зеленський офіційно представив керівництву Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та керівникам відповідних підрозділів новопризначеного міністра оборони Рустема Умєрова. Президент окреслив завдання, які стоять перед новим міністром оборони наразі. Про це повідомляє пресслужба Офіс президента та Володимир Зеленський у Facebook.

Читайте також: Буданов із тортом привітав побратимів з Днем воєнної розвідки (відео)

Президент зазначив, що сьогодні Міністерство оборони має нову суб’єктність, оскільки відповідає за координацію всього сектору оборони.

Зеленський закликав відходити від бюрократичних процедур, які забирають час та енергію воїнів, до забезпечення українських захисників і захисниць та підрозділів.

“Усе, що може бути оцифроване, має бути оцифроване. Кожна бюрократична процедура, яка може бути скасована, має бути швидко скасована. Кожна річ, яка може вберегти життя та здоров’я наших воїнів, має бути знайдена, поставлена українському війську. Потрібна нова філософія ставлення до українських воїнів: люди – це не витратний матеріал. Їхній час та сили – це цінність держави”, – заявив президент.

Зеленський також переконаний, що варто масштабувати кожен позитивний приклад бойових бригад в українській армії. 

“Сили оборони України володіють найбільшим у світі досвідом успішного захисту в сучасній війні. Все, що дає такий захист, має працювати на кожного українського воїна, на нашу державу загалом, на безпеку наших партнерів. Цим потрібно займатися цілеспрямовано”, — додав президент.

Глава держави також наголосив, що продовження повномасштабної війни потребує нового рівня прозорості, адже українські воїни та суспільство мають довіряти всьому сектору оборони.

Президент України представив нового міністр оборони / www.president.gov.ua

Президент України представив нового міністр оборони / www.president.gov.ua

Читайте також: Росіяни посилили охорону Кримського мосту з півдня — ВМС ЗСУ

“Сьогодні суспільство перебуває в дуже складній емоційній ситуації. Максимальна прозорість і максимальне збереження довіри – це міцність для всього сектору. І це буде одним із пріоритетів міністра”, додав Зеленський.

Президент також закликав нового главу Міноборони робити швидкі конкретні кроки на шляху глибокого реформування відомства.

“Війна триває, і саме довіра – це те, що може зміцнити Міністерство. Нова політика Міністерства оборони України. На чолі з новим міністром оборони”, — закликав Зеленський. 

Зі свого боку новий міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що для нього честь стати міністром оборони в такий історичний для країни час.

“Я вдячний Президентові України за довіру. Україна поверне своє, і цього разу кожен метр і кожен сантиметр нашої землі буде під українським прапором”, – сказав він.

Читайте також: Прикордонники підняли прапор України у двох населених пунктах Харківщини

Міністр також наголосив на необхідності розвитку українського оборонного виробництва, яке МОУ всіляко підтримуватиме.

“Наш план – перемога. Маємо зробити все, щоб наблизити її якомога швидше”, додав Умєров.

Нагадаємо, Володимир Зеленський присвоїв Буданову звання генерал-лейтенанта. Президент України присвоїв начальнику ГУР Кирилу Буданову нове звання — генерал-лейтенанта.