У Росії запровадили нову навчальну програму з військових навичок, — БР

У британській розвідці розповіли, що у Росії почнуть навчати за новою навчальною програмою, що включає як військові навички, так і погляд Кремля на історію України.

Новий навчальний рік у Росії розпочався за новою навчальною програмою, що включає як військові навички, так і погляд Кремля на історію України. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: ЗСУ мають успіх у напрямку Роботине-Новопрокопівка: Генштаб

Повідомляється, що президент Росії Володимир Путін особисто провів відкритий урок з 30 школярами в перший день семестру. 

“Теми оновленого іспиту з історії країни включають возз’єднання Криму з Росією і “Спеціальну військову операцію” в Україні. Російський парламент затвердив навчальну програму минулого року”, — повідомляє Міноборони Британії.

Відомо, що один з елементів, “Основи безпеки життєдіяльності”, орієнтований на старшокласників і включає модуль базової військової підготовки. Сюди входить поводження з автоматом Калашникова, використання ручних гранат, керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА) і надання першої медичної допомоги на полі бою. Учнів також можуть відвідувати українські ветерани.

У розвідці повідомили, що нова навчальна програма переслідує три цілі:

Читайте також: РФ вперто готується взяти реванш на сході — Сирський

  1. ознайомити учнів з обґрунтуванням Кремля щодо “Спеціальної військової операції”;
  2. прищепити учням військове мислення;
  3. скоротити час підготовки до подальшої мобілізації та розгортання. 

“Впровадження операцій з використанням БПЛА свідчить про їхню зростаючу важливість на полі бою і про уроки, отримані безпосередньо з конфлікту в Україні”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Міноборони РФ заявило про атаку дронів на Брянську область. Напередодні росіяни заявляли Міноборони Російської Федерації заявило, що 5 вересня близько опівночі нібито припинило спробу атаки безпілотниками літакового типу.