На Одещині відключення світла через атаку дронів

Ремонтні бригади зараз проводять огляд пошкоджених мереж у місті Кілія, зазначили у Міненерго.

На Одещині через нічну атаку росіян дронами-камікадзе було пошкоджено лінії електропередачі. Про це повідомляє Міненерго.

Читайте також: Російський пілот розповів подробиці “перегону” вертольота Мі-8 до України

«Частина споживачів у місті Кілія – без світла. Ремонтні бригади проводять огляд пошкоджених мереж», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в Миколаївській області з технологічних причин одночасно відключалися дві повітряні лінії (ПЛ) електропередачі 150 кВ, що призвело до розвантаження двох вітрових електростанцій (ВЕС) сумарним навантаженням 80 МВт. Але менш ніж за годину навантаження було відновлено.

У свою чергу в Донецькій області через ворожі обстріли вимикалася повітряна лінія електропередачі 35 кВ та підстанція 35 кВ, що призвело до знеструмлення 4 тис. абонентів у 9 населених пунктах. Частково абонентам дали світло. Ремонтні роботи продовжуються з дозволу військових.

Залишається також знеструмлена частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Раніше Зеленський відвідав бойові бригади на Бахмутському напрямку. Президент побував у розташуванні 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу та 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.