ЗСУ мають успіх у напрямку Роботине-Новопрокопівка: Генштаб

Українські сили мають успіх у напрямку Роботине-Новопрокопівка, зо у Запорізькій області.

Сили оборони мали успіх у напрямку Роботине-Новопрокопівка, що у Запорізькій області. Також ЗСУ ведуть наступальні дії південніше міста Бахмут, що у Донецькій області. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук в ефірі телемарафону.

Читайте також: Міноборони РФ заявило про атаку дронів на Брянську область

Ковальчук повідомив, що наразі українські захисники продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

В напрямку Роботине-Новопрокопівка українські військові мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Ворог несе значні втрати в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

Читайте також: ISW повідомив про просування українських воїнів

ЗСУ продовжують стримувати наступ армії Росії на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області.

“Також, на Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки та північніше Кліщіївки. Важкі бої тривають”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, нічна атака Росії по Україні 6 вересня: ППО знищили 23 з 33 повітряних цілей. Вночі Росія випустила по Україні 33 повітряні цілі. Сили ППО знищили 23 ворожі цілі.