ЗСУ досягли паритету в контрбатарейних боях із росіянами

Західні системи дають змогу вражати противника на відстані 30-40 кілометрів, тоді як радянські мають середню дальність до 24 кілометрів.

ЗСУ домоглися паритету у контрбатарейній боротьбі проти російських загарбників. Про це повідомляє бригадний генерал, начальник Головного управління ракетних військ та артилерії та безпілотних систем. Генерального штабу ЗСУ Сергій Баранов.

Читайте також: “Чекає Севастополь та Камчатка”: Данілов показав випробування українських ракет

Він заявив, що паритет у контрбатарейній боротьбі проти військ РФ став можливим насамперед завдяки тому, що артилерія, передана Україні країнами НАТО, має велику дальність стрілянини.

Також, за його словами, західні системи дають змогу вражати супротивника на відстані 30-40 кілометрів, тоді як радянські мають середню дальність до 24 кілометрів.

«Це дозволило нам знищити гармати ворога або пошкодити їх, а також відсунути артилерію противника від лінії фронту в глибину і не дати можливості займатися контрбатарейною боротьбою проти нашої артилерії та впливати на нашу піхоту», — підсумував бригадний генерал.

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.