Дуда не приїхав на День Незалежності до Києва: в ОП розповіли про відносини з Польщею

В Офісі президента розповіли, що польська сторона президента Дуди пояснила його відсутність завантаженим графіком, через який він не зміг вчасно прибути до столиці України.

У президента України Володимира зеленського та президента Польщі Анджея Дуди прекрасні відносини й “похолодання” між нами немає. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква в інтерв’ю Укрінформу

Читайте також: Кремль назвав дату зустрічі Ердогана і Путіна

На запитання кореспондента щодо відсутності президента Польщі на Дні Незалежності у Києві, Жовква відповів, що польська сторона президента Дуди пояснила це завантаженим графіком, через який він не зміг вчасно прибути до столиці України. Але він був на зв’язку – виступив онлайн на саміті Кримської платформи, де, як завжди, підтримував Україну та необхідність деокупації Криму.

«Тут немає ніякої інтриги, у президента Зеленського прекрасні відносини з президентом Дудою, «похолодання» між нами немає», — зазначив Жовква.

Читайте також: У РФ заявляють про «масовий запис» у дружинники після атаки на Псков

Він додав, що 24 серпня між президентами відбулася телефонна розмова, ініційована паном Дудою. Президент Польщі зателефонував Володимиру Зеленському й привітав його з Днем Незалежності. У розмові вони говорили про майбутні контакти, про ті питання, які є в нас на порядку денному.

Нагадаємо, з українського порту вийшли ще два судна після виходу РФ із “зернової угоди”. З порту Південний вийшли балкери ANNA-THERESA та OCEAN COURTESY й рухаються встановленим коридором в напрямку Босфору.