Данілов зробив заяву про далекобійну зброю

Виробництво далекобійної зброї триває, і дальність у 700 кілометрів – це не крайні її обмеження, запевнив секретар РНБО.

Російські агресори періодично вже відчувають на собі роботу української далекобійної зброї і з часом таких ударів побільшає. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов в ефірі телемарафону.

Читайте також: “Чекає Севастополь та Камчатка”: Данілов показав випробування українських ракет

«Україна не воює з рядовими громадянами Росії. На сьогоднішній день можна сказати, що ми маємо результат… Повірте, що найближчим часом у деяких буде горіти, і горіти буде в прямому розумінні цього. слова», — сказав він.

За його словами, українська зброя застосовується виключно за військовими об’єктами згідно з усіма нормативно-правовими міжнародними правилами. Україна не атакує дитсадки, лікарні чи інші цивільні об’єкти. Також він заявив, що розробка далекобійної зброї – це дуже складний процес та складна техніка.

«Для того, щоб вона була сучасною і долала відстань у тисячі кілометрів, — це потужна робота великих колективів», — додав секретар Ради безпеки.

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.