Аеродром у РФ атакували картонні дрони — журналіст

Картонні дрони змогли пролетіти російську ешелоновану систему з радарами далекого виявлення і нанесли точні удари по ворожим цілям.

Україна почала випускати малопомітні безпілотники з картону, якими завдала удару по військовому аеродрому в російському Курську. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

Читайте також: Обговорили експорт зерна та військову підтримку: Кулеба провів зустріч з Макроном

Він повідомив, що військова контррозвідка СБУ атакувала аеродром у ніч проти 27 серпня. Із 16 дронів-камікадзе відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МІГ-29, які базувалися на цьому аеродромі. Також серед уражених цілей — радари комплексу С-300 та два Панцири.

«Атаку було здійснено картонними дронами, які змогли пролетіти ешелоновану систему з радарами далекого виявлення і не були виявлені. На відео саме випробування цих дронів, які тепер несуть смертельну загрозу для російських літаків», — розповів Бутусов, назвавши цю операцію «Картоном по губах» .

Раніше Зеленський вшанував воїнів, полеглих на війні. Володимир Зеленський передав ордени Золота Зірка членам родин захисників, які були удостоєні звання Героя України посмертно.