Українські військові вперше знищили російську “Свет-КУ” в тилу окупантів

Українські військові вперше знищили мобільний засіб радіоелектронної боротьби “Свет-КУ” у тилу російських окупантів.

Українські військові вперше знищили мобільний засіб радіоелектронної боротьби  “Свет-КУ” у тилу російських окупантів. Про це повідомив радник міністра зі стратегічних галузей промисловості Ярослав “Локі” Олійник.

Читайте також: СБУ викрила 10 посадовців у Вінниці, які наживалися на ухилянтах

За його словами, «Свет-КУ» — це рідкісна знахідка, адже в Україні її помічали тричі — у 2016, 2020 та 2021 роках на території окупованої Луганської області. 

“Цього разу її виявили в тилу ворога, де росіяни не очікували, що її знайдуть. Це перше зафіксоване знищення”, — йдеться у повідомленні. 

Для довідки. РБ-636 “Свет-КУ” — мобільний засіб радіо-, та радіотехнічного контролю і захисту інформації від витікання через технічні канали бездротового зв’язку. Засіб призначений для оцінки електромагнітного оточення, пошуку, виявлення, та експрес-аналізу радіовипромінювання, а також визначення їх розташування та джерела в ОВЧ-, УВЧ-діапазонах, при спільній роботі з аналогічними стаціонарними і мобільними комплексами технічного контролю і радіотехнічної розвідки. 

Читайте також: Росія почала самостійно збирати “Шахеди” на своїй території, — ГУР

Нагадаємо, розвідники «привітали» окупантів на День Незалежності України ударами. Тіла вбитих російських окупантів кількома військовими вантажівками відвезли в напрямку Мелітополя.