ЗСУ мали успіх в напрямку Новоданилівка-Вербове на Запоріжжі — Генштаб

Українські сили продовжують вести наступальні дії й мали успіх в напрямку Новоданилівка-Вербове, що у Запорізькій області.

Українські сили продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. ЗСУ мали успіх в напрямку Новоданилівка-Вербове, що у Запорізькій області. Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: У розвідці Британії розповіли, як армія РФ “стимулює” людей з бідних регіонів йти на війну

“В напрямку Новоданилівка-Вербове мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, — йдеться у повідомленні. 

На Бахмутському напрямку українські сили ведуть наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

“Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар’їнки Донецької області. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви”, — додали у Генштабі. 

Читайте також: В ISW повідомили, чому РФ масштабно не наступає

Крім того, Сили оборони України стримують наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. Тривають важкі бої.

Нагадаємо, Ганна Маляр повідомила, що росіяни активізували пошук підпілля на окупованих територіях. Загарбники агресивно поширюють проросійські та антиукраїнські погляди на тимчасово окупованих територіях.