Росія почала самостійно збирати “Шахеди” на своїй території, — ГУР

Росія хоче налагодити виробництво ударних дронів на своїй території й хоче виготовити 1 300 одиниць до кінця року.

Росія працює над тим, щоб налагодити виробництво ударних дронів на своїй території. Після останніх атак дронами-камікадзе у БПЛА виявили елементи, які вказують, що фінальний етап збору цих дронів відбувається вже на території Росії. Про це повідомив представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький у коментарі для РБК-Україна.

Читайте також: У британській розвідці пояснили, чому РФ скасувала військові навчання Захід-23

“Після останніх атак “Шахедів” ми виявили в них елементи, які вказують на те, що фінальний етап збору цих БПЛА відбувається вже на території Росії. Про це зокрема свідчить збільшення кількості російських деталей в дронах. І, крім того, ми маємо плани агресора, якими передбачено нарощення виробництва “Шахедів” на території РФ”, — повідомив Скібіцький.

Представник ГУР додав, що під час однієї з російських виставок ВПК було заявлено, що Москва хоче освоїти приблизно 60 БПЛА різних модифікацій до 2030 року.

Скібіцький повідомив, що Росія запланувала у другому півріччі цього року виготовити 1 300 одиниць дронів “Герань-2”. У них планують застосувати комплектуючі як іноземного, так і російського виробництва. 

Водночас представник ГУР зазначив, що Росія на сьогодні не здатна виготовляти таку кількість БПЛА.

Читайте також: На Харківщині через обстріл РФ загинула жінка

Наразі розвідка збирає дані про те, якою є фактична потужність розгорнутого ворогом виробництва, де саме вони збирають ці дрони і які підприємства на території держави-агресора беруть участь у поставці деталей.

Скібіцький зазначив, що успішність планів Росії буде залежати від ефективності санкцій та «кінетичної дії» на ті об’єкти, які беруть участь у виробництві «Шахедів» у РФ.

Нагадаємо, Юрій Ігнат пояснив, чому РФ використовує невелику кількість ракет при атаці. Армія Росії поступово методично тримає Україну і Сили оборони в напрузі, знищуючи цивільну інфраструктуру.