У британській розвідці пояснили, як загибель Пригожина вплине на ПВК “Вагнер”

У Міноборони Британії вважають, що загибель Пригожина матиме глибоко дестабілізуючий вплив на групу Вагнера.

Рівно через два місяці після заколоту групи «Вагнер» 23 серпня бізнес-літак Embraer, пов’язаний з компанією «Вагнер», розбився під Твер’ю, між Москвою і Санкт-Петербургом. Російська влада стверджує, що на борту літака загинули 10 осіб, у тому числі власник компанії «Вагнер» Євген Пригожин.  Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Роботу ССО на підступах до Роботиного показали на відео

“Наразі немає точних доказів того, що Пригожин перебував на борту літака, і відомо, що він дотримувався виняткових заходів безпеки. Однак дуже ймовірно, що він дійсно загинув”, — йдеться у повідомленні. 

У розвідці вважають, що загибель Пригожина матиме глибоко дестабілізуючий вплив на групу Вагнера. Якості Пригожина — гіперактивність, виняткова зухвалість, націленість на результат і надзвичайна жорстокість — “пронизували Вагнера, і навряд чи знайдеться наступник, який би відповідав цим якостям”.

Читайте також: У Чернівецькій області зафіксували землетрус

“Вакуум лідерства, який утворився після смерті Вагнера, поглиблюється повідомленнями про загибель засновника і польового командира групи Дмитра Уткіна та начальника відділу логістики Валерія Чекалова”, — додали у розвідці. 

Нагадаємо, в Пентагоні відреагували на смерть Пригожина. У США вважають, що глава бойовиків ПВК Вагнер Євгеній Пригожин таки загинув в авіатрощі, яка сталась у Тверській області Росії.