Лукашенко заявив, що не давав гарантій безпеки Пригожину

Президент Білорусі заявив, що не давав гарантій безпеки Пригожину, а також заявив, що президент Росії не має відношення до авіатрощі літака Пригожина.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не давав ніяких гарантій безпеки власнику “ПВК Вагнер” Євгену Пригожину після його спроби організувати заколот у Росії. Про це повідомляє Белта.

Читайте також: В одному з районів Києва загорівся житловий будинок: евакуюють людей

“Якщо прямо відповідати на це запитання: я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла”, — сказав Лукашенко. 

Він зазначив, що двічі розмовляв з власником ПВК “Вагнер” Пригожиним про безпеку.

“Перший раз, коли я йому дзвонив і йшли переговори, коли вони маршем ішли на Москву. Я йому кажу: «Женько, ти розумієш, ти погубиш людей і сам загинеш?» У запалі ця людина (тільки з фронту): “Чорт із ним, загину!” Я йому кажу: «Жень, я зараз тобі вишлю мотузку і шматок мила.” — “Ні, ні, ні, ні. Я так не хочу. Я героєм загину”. Ось перша розмова йшла. Другий раз, коли він приїжджав до мене з Дімою Уткіним. Я категорично їх обох попередив: “Хлопці, дивіться””, — розповів Лукашкнко. 

Президент Білорусі також зазначив, що відповідальність за подію з авіакатастрофою літака Пригожина зараз багато хто намагається повісити на Президента Росії Володимира Путіна, проте за його словами російський президент тут ні до чого.  

Читайте також: ЗСУ, ймовірно, прорвали першу лінію оборони РФ у Запорізькій області, — CNN

“Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, ухвалюючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на те пішло”, — зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, в Пентагоні відреагували на смерть Пригожина. У США вважають, що глава бойовиків ПВК Вагнер Євгеній Пригожин таки загинув в авіатрощі, яка сталась у Тверській області Росії.