Перебуває у безпеці: Буданов про пілота, який перегнав вертоліт РФ в Україну

Керівник ГУР Кирило Буданов розповів про операцію з російським вертольотом Мі-8 й додав, що більше подробиць буде у фільмі від ГУР, який вийде 7 вересня.

Пілот російського вертольота Мі-8, який співпрацював з ГУР, наразі знаходиться у безпеці. Операція з переганянням вертольота на територію України — перша вдала операція за всю історію країни. Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю Радіо Свобода

Читайте також: Ігнат розповів, чим і звідки росіяни атакували Дніпро

“Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб непомітно для всіх вивезти всю його сім’ю, й зрештою створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається”, — розповів Буданов. 

Він додав, що з пілотом був екіпаж, який складався з 2 людей, яких згодом було ліквідовано. Пілот наразі перебуває у безпеці. 

“Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (взяти, — ред.) живими, але маємо, що маємо. А пілот наш чудово почувається, все в нього добре. У фільмі (Буданов анонсував фільм про операції ГУР, який вийде 7 вересня, — ред.) я думаю, що ви його побачите…”, — додав керівник ГУР.

На запитання журналіста щодо того, який мотив був у пілота для співпраці з українською розвідкою, Буданов відмовився розповідати подробиці. 

“Це все зайве. Є факт. Он вертоліт. Його покажуть. Він існує, його можна помацати. Він справжній. Он пілот, його теж можна помацати, він теж справжній”, — відповів голова ГУР.

Читайте також: Свято вільних людей: Зеленський привітав українців з Днем Незалежності

Глава ГУР додав, що із пілотом все гаразд і його ніхто не тримає за гратами. 

“У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут (в Україні, — ред.)”, — зазначив Буданов. 

Нагадаємо, російський вертоліт Мі-8 з екіпажем приземлився в Україні: у ГУР підтвердили. У ГУР прокоментували дані щодо того, що російський вертоліт Мі-8 нібито залетів на територію України й зазначили що офіційна інформація буде згодом.