Затримано інформатора, що видавав ворогу інформацію про ЗСУ в Слов’янську

Зловмисник розшукував локації важкого озброєння і бронетехніки іноземного виробництва і передавав ФСБ геолокацію.

СБУ затримала російського інформатора, який видавав ФСБ геолокацію українських воїнів у Слов’янську Донецької області. Про це повідомляє СБУ у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Крим буде звільнено військовим шляхом, якщо Росія не покине його, — Данілов

«Його пріоритетом були локації важкого озброєння та бронетехніки іноземного виробництва на території Слов’янська. Фігурант надсилав дані до чат-боту ФСБ, який російська спецслужба створила для збору інформації про українських захисників на сході України», — йдеться у повідомленні.

СБУ затримали зловмисника біля його будинку та вилучили у нього телефон, який він використав для комунікації з російською ФСБ. Поплічником ворога виявився працівник одного із заводів Слов’янська, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці проти України.

Співробітники СБУ повідомили фігуранту про підозру за ст. Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років в’язниці.

Раніше Зеленський виступив у парламенті Данії. Усі держави-сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть проти російської агресії, підкреслив президент.