Стали відомі деталі підготовки авіаторів на F-16

Одна з груп – це вчорашні випускники, навчання яких у Великій Британії може затягнутися до двох років, пояснив Юрій Ігнат.

У Данії проходять навчання 70 авіаторів із України. І це лише перша хвиля. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Екснардепу Киві повідомили про ще одну підозру

«Серед тих 70 не всі пілоти, авіація – це величезний колектив. Є ті, хто виконують польоти, і ті, які їх забезпечують. Це дуже велика армія людей, ми їх називаємо авіатори. І зрозуміло, що їм теж треба навчатись обслуговувати техніку і забезпечувати польоти», – заявив він.

Він також повідомив, що це перша хвиля пілотів, які переучуватимуться на F-16. Потім піде друга і третя хвилі. А інша група — це молоді льотчики, фактично вчорашні випускники, які поїдуть до Великобританії, де опановуватимуть F-16 за довшою програмою.

«Вони проходитимуть базову підготовку – англійську мову, легкомоторну техніку західну з переходом потім на винищувачі. Ця програма триватиме довше, можливо до двох років, але це та перспектива, яка на нас чекає, – ми переозброюємо наші Повітряні сили на нові види техніки. І тому навчання льотчиків в Харківському університеті Повітряних сил також буде вже на це орієнтовано», – резюмував речник.

Раніше Зеленський заявив, що в Україну заходить важка техніка. На нараді у президента заслухали інформацію про ситуацію на фронті, а також результати застосування дронів.