Україна почала обговорювати з G7 і ЄС дев’ятий пункт формули миру

В Офісі президента назвали безпековий пункт Формули одним із найважливіших. У ньому йдеться про недопущенням ескалації війни і повторення агресії.

В Офісі президента України відбулося установче засідання робочої групи, яка займатиметься реалізацією дев’ятого пункту української формули світу – недопущенням ескалації війни та повторення агресії. Про це повідомляє прес-служба ОП.

Читайте також: Зеленський звільнив усіх обласних військкомів

Повідомляється, що у зустрічі брали участь посли та представники посольств країн Великої сімки, Євросоюзу та майже всіх країн, які приєдналися до декларації G7 про гарантії безпеки для України.

«Агресія Росії проти України показала, що існуюча світова система безпеки не працює. Тому Україна розраховує на те, що гарантії безпеки, над якими ми зараз разом працюємо, стануть основою для нової, більш ефективної системи безпеки», — наголосив Глава Офісу президента Андрій Єрмак. , наголосивши, що саме тому Україна вважає пункт безпеки Формули одним із найважливіших.

Також в ОП повідомили, що робоча група обговорюватиме, як зупинити російську агресію, не допустити ескалації і якими мають бути превентивні заходи, щоб після перемоги України вона не повторилася.

Раніше Подоляк назвав три проблеми, які заважають “фіналізації” війни. Аби прискорити фіналізацію війни необхідні жорстокі санкції проти  посередників РФ, передача необхідної зброї Україні та ізоляція найвищого керівництва РФ.