Українські сили наступають та мають успіх на Донеччині — Генштаб

Українські сили ведуть наступ та закріплюються на Донеччині. Воїни мали успіх в Урожайному та закріпилися на досягнутих рубежах.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. У напрямку південніше Урожайного на заході Донецької області українські воїни мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах. Воїни завдають вогневого ураження артилерією й здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону

Читайте також: Дуда сказав, як РБ покращити відносини з Польщею

На Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

“Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар’їнки. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви”, — повідомив речник.

Також українські сили продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському та на північному фланзі Бахмутського напрямку.

Читайте також: ЗСУ знищили три ворожі човни в дельті Дніпра — Гуменюк

“Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Синьківки Харківської області та Богданівки Донецької області. Тут тривають важкі бої. За добу відбулося 20 бойових зіткнень”, — додав Ковальов.

Нагадаємо, РФ атакувала Дніпропетровську область ракетами. Під удар потрапив Новомосковський район, без світла залишилися 10 тисяч людей у двох населених пунктах.