Викрито пособника окупантів, що «передав» РФ філію Укрпошти в Херсоні

Зловмисник розробив «документацію» для незаконної передачі росіянам матеріальної бази Херсонської дирекції Укрпошти.

СБУ затримала у Херсоні посібника російських окупантів, який «передав» ворогові Херсонську філію Укрпошти. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, чи готує РФ ракетну атаку на День Незалежності

Повідомляється, що зловмисником виявився місцевий мешканець. Колабораціоніст під час окупації обласного центру погодився очолити так званий юридичний відділ державного унітарного підприємства Пошта Херсон РФ.

«На цій «посаді» він виконував завдання місцевого гауляйтера Сальдо щодо «русифікації» місцевої дирекції АТ Укрпошта. Зокрема, фігурант розробив «документацію» для незаконної передачі російським загарбникам матеріальної бази Херсонської дирекції АТ Укрпошта», — йдеться у повідомленні.

Він допомагав підключати окупаційні органи РФ до місцевої системи поштового зв’язку.

«Зловмисник намагався ховатися від правосуддя після звільнення Херсона. Проте співробітники СБУ все одно вирахували його та затримали», — зазначили у СБУ.

Раніше Маляр заявила, що ЗСУ зменшили наступальний потенціал армії РФ на двох напрямках. На Куп‘янському та Лиманському напрямках українські військові змогли не допустити просування ворога та відчутно зменшили його наступальний потенціал.