ООН відреагувала на удари Росії по півдню України

Цивільне населення та інфраструктура по всій Україні продовжують потерпати від невибіркових ударів РФ, зазначила Деніз Браун.

Мирні жителі та громадянська інфраструктура мають бути захищені, вони не повинні бути мішенню атак Росії. Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

Читайте також: Під прицілом пілоти, які навчатимуться на F-16: Ігнат про ракетну атаку РФ

За її словами, громадянське населення та громадянська інфраструктура по всій Україні продовжують страждати від невиборчих ударів Російської Федерації.

«Жителі півдня країни, у тому числі в Херсонській та Одеській областях, пережили особливо важкі вихідні, оскільки через обстріл загинуло і було поранено багато мирних жителів, у тому числі діти. Удари також вплинули на роботу гуманітарних організацій та нашу здатність допомагати постраждалим від наслідків війни», — зазначила Браун.

Оона повідомила, що у п’ятницю, 11 серпня, представники громадської організації ADRA були змушені припинити розподіл життєво необхідної допомоги після того, як їхній склад та автомобілі були пошкоджені внаслідок обстрілу Херсонської області.

Гуманітарна координатор ООН в Україні вкотре наголосила, що «мирні жителі та громадянська інфраструктура не повинні бути мішенню невиборчих обстрілів РФ».

Раніше Зеленський провів селекторну нараду щодо експорту зерна. Президент зазначив, що Україна робить все можливе, “щоб й надалі бути гарантом продовольчої безпеки, а наші люди мали доступ до світових ринків”.