ЗСУ здійснили «диво» на фронті — Пентагон

Українська армія продемонструвала «видатні результати», враховуючи ситуацію, у якій опинилася країна.

ЗСУ здійснили диво, відкинувши росіян на оборонні позиції. Про це повідомляє спікер Пентагону Патрік Райдер.

Читайте також: Кулеба: ми ніколи не побачимо Путіна і Зеленського за одним столом

Відповідаючи на запитання, чи було реалістично очікувати, що ЗСУ зможуть опанувати західний стиль маневрової війни за короткий проміжок часу, генерал зазначив, що не збирається «стояти на трибуні, і вгадувати дії командира української армії на лінії фронту».

«Зробимо крок назад і визнаємо, що це не ідеальна ситуація. Ніхто в здоровому глузді ніколи б не побажав, щоб Росія увірвалася в Україну, але це сталося. І українці, незважаючи ні на що, змогли відтіснити росіян на оборонні позиції, що саме по собі диво, враховуючи стан української армії на момент вторгнення РФ», — наголосив він.

Також він додав, що оцінювати дії української армії потрібно з огляду на можливості, які вона змогла розвинути та реалізувати за дуже короткий проміжок часу.

«Це видатні результати в далеко не ідеальній ситуації. Ми продовжуватимемо продовжувати консультувати їх і навчати, щоб вони могли повернути суверенну територію і врешті-решт перемогти в цій боротьбі», — підсумував представник Пентагону.

Раніше в Москві заявили, що відбилися від дронів. Через безпілотники було введено в аеропорту Внуково план «Килим», затримано одинадцять рейсів на виліт та на приліт.