Зеленський провів засідання РНБО щодо результатів перевірки ТЦК

Президент України провів засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо результатів перевірки ТЦК.

Сьогодні, 11 серпня під головуванням президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України. Присутні заслухали інформацію про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Читайте також: Росія зранку вдарила по Івано-Франківській області: загинула дитина

“Під час перевірки ТЦК правоохоронними органами були виявлені випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації, які становлять загрозу національній безпеці України та підривають довіру до державних інституцій”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що Рада нацбезпеки рекомендувала Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Читайте також: Медведєв: капітуляція України може відкрити “шлях до миру”

Президент України провів засідання РНБО щодо результатів перевірки ТЦК / www.president.gov.ua

Президент України провів засідання РНБО щодо результатів перевірки ТЦК / www.president.gov.ua

Також Офісу Генерального прокурора спільно з НАЗК та ДБР рекомендовано вжити додаткових заходів із протидії вчиненню корупційних правопорушень посадовцями ТЦК.

Нагадаємо, Валерій Залужний з главою Генштабу Словаччини обговорили важливість F-16 та ППО. Валерій Залужний та Даніел Змеко обговорили контрнаступ ЗСУ, а також потреби української армії в озброєнні, боєприпасах та засобах протиповітряної оборони.