“Вагнерівці” приєднаються до армії Білорусі на кордонах НАТО — БР

У британській розвідці зазначили, що Росія зацікавлена в тому, щоб представити білоруські сили як такі, що протистоять НАТО.

Міністерство оборони Білорусі оголосило 7 серпня, що 6-та окрема гвардійська механізована бригада (6 ОГМБр) проведе навчання в районі Гродно на північному заході Білорусі, поблизу польського та литовського кордонів. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Понад 500 окупантів та багато техніки: Генштаб оновив втрати армії РФ на 11 серпня

У розвідці повідомляють, що у міністерстві заявили, що навчання мають на меті врахувати уроки, отримані російськими військовими в Україні. Існує реальна можливість того, що до білоруських військ приєднається невелика кількість радників групи Вагнера, які виконуватимуть тренувальну роль.

“Ці конкретні навчання, найімовірніше, є частиною рутинного циклу підготовки білоруських військових. 6 Гарнізон, де дислокується СГМБ, знаходиться в Гродно, і малоймовірно, що з’єднання наразі розгорнуте з необхідними засобами для забезпечення його боєздатності. Проте Росія майже напевно зацікавлена в тому, щоб представити білоруські сили як такі, що протистоять НАТО”, — зазначили у розвідці.

Читайте також: Дуда оцінив ймовірність ядерного удару по Україні

Нагадаємо, у ГУР заявили про збільшення самогубств серед офіцерів РФ. Частина самогубств може бути пов’язана з такими острахами, що їх доженуть українські військові.