Рішення про можливу зустріч із Путіним має приймати Зеленський — Держдеп

Рішення про будь-яку зустріч президентів України та Росії «має ухвалити президент Зеленський».

Державний департамент США відреагував на ініціативу президента ОАЕ організувати у Дубаї на кліматичній конференції зустріч Зеленського та Путіна, там вважають, що рішення має ухвалювати президент України. Про це повідомляє представник Держдепу Меттью Міллер.

Читайте також: ЗСУ показали знищення піхоти РФ на Бахмутському напрямку

За його словами, рішення про будь-яку зустріч президентів України та РФ «має ухвалити президент Зеленський».
«Ми чітко дали зрозуміти, що коли йдеться про визначення майбутнього України, то тут насамперед вирішує Київ, і це стосується будь-яких потенційних переговорів».

Також, за його словами, «Зеленський вже давно, у тому числі ще до початку цієї війни, дав зрозуміти, що він відкритий до розмов з Росією, де Москва поважатиме територіальну цілісність та суверенітет України».

«Тому нехай він сам вирішує, коли буде готовий або коли вони матимуть такі розмови. Але перешкодою завжди було і залишається те, що Путін не відмовився від своїх імперіалістичних цілей, від своєї віри в те, що Україна, за його словами, не є справжньою країною, і не вивів своїх військ за її кордони».

Раніше Зеленський провів засідання ставки на якому обговорювався аналіз поточної ситуації, планування майбутніх кроків, забезпечення військ усім необхідним, аналіз дій ворога.