Ексдепутат ОПЗЖ замовив вбивство свого колеги: ДБР запобігло злочину

Колишній депутат проросійської партії “ОПЗЖ” замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради. Правоохоронці спрацювали на випередження та імітували вбивство депутата.

Правоохоронці затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії “ОПЗЖ”, який замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради. Правоохоронці спрацювали на випередження та імітували вбивство депутата.  Про подію повідомляють у ДБР та Офіс генерального прокурора

Читайте також: На деокупованій Харківщині оголосили про обов’язкову евакуацію 37 населених пунктів

Повідомляється, що кілька місяців тому між батьком підозрюваного та місцевим депутатом виник конфлікт з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок, а також позбавлення батька повноважень депутата місцевої ради. 

Син вирішив “допомогти” батьку у вирішенні його бізнесових питань та організував вбивство цього депутата місцевої ради.

З метою вчинення умисного вбивства він звернувся до двох своїх знайомих. Ті в подальшому мали залучити безпосередніх виконавців злочину та у місті Києві вбити депутата. За це підозрюваний пообіцяв їм заплатити 8 500 доларів США.

Читайте також: Україна відкрила коридор для торговельних суден у Чорному морі

“У ході спецоперації правоохоронці імітували вбивство місцевого депутата, зробили фото, які посередник продемонстрував замовнику. Правоохоронці затримали організатора після передачі коштів”, — йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та транспортному засобі підозрюваного, а також у можливих співучасників злочину й вилучили зброю, кошти та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється причетність його батька до вчинення злочину.

Нагадаємо, у Повітряних силах пояснили нюанси придбання систем ППО. Командування неодноразово підраховувало, скільки систем ППО потрібно для прикриття всієї території України.