В напрямку Роботине ворог намагався відновити втрачені позиції й зазнав втрат

На Бердянському напрямку підрозділи Національної гвардії під щільними обстрілами противника продовжують утримувати займані рубежі. Це забезпечує успіх наступальних дій підрозділів Збройних сил.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковника Микола Уршалович.

На Мелітопольському напрямку підрозділи бригад Гвардії наступу продовжували наступальні дії у складі ударних угрупувань Сил оборони й мали частковий успіх. Ворог намагався повернути втрачене положення й збити темп наступу українських підрозділів.

Минулого тижня, 4 серпня, противник силами резервів з напрямку Роботине намагався контратакувати. В результаті ворог зазнав втрати та відійшов. Відомо про 7 загиблих окупантів й ще 15 — поранено.

Під час проведення аеророзвідки в «сірій зоні» в районі Малої Токмачки, позаштатний екіпаж 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» виявив двох військових однієї з бригад Збройних сил.

«Вони перебували у виснаженому стані. Даних військовослужбовців було евакуйовано, їм надали медичну допомогу та повернули до їх підрозділу», — сказав Миколи Уршаловича.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» 8 серпня нацгвардійці третьої бригади оперативного призначення «Спартан» взяли в полон військовослужбовця 810-ї окремої бригади морської піхоти РФ. Полонений розповів, що переважна більшість росіян, які підписали контракт, не мають мотивації, але не проти підзаробити.

Ворог обладнав катівню в одному із гуртожитків Запорізької області: деталі


Читайте также:

Стали відомі особи дівчат, які загинули внаслідок ракетного удару по Запоріжжю, — ВІДЕО

Получайте
новости быстрее с пoмoщью нaшегo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Пoдписывaйтесь
нa «Первый Зaпoрoжский» в Instagram!