Зеленський обговорив з міністром Нідерландів F-16 та ППО

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів у телефонній розмові обговорили актуальні оборонні потреби українського війська, зокрема в артилерії, бронетехніці та системах ППО.

Сьогодні, 8 серпня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Співрозмовники обговорили ситуацію на фронті, а також про актуальні оборонні потреби українського війська, зокрема в артилерії, бронетехніці та системах ППО, а також підготовку українських пілотів для польотів на винищувачах F-16. Про це повідомив Марк Рютте у Twitter, а також у пресслужбі президента України. 

Читайте також: Окупанти влаштовують провокації для виявлення українських патріотів — МО

Рютте привітав Зеленського з успішною зустріччю в Саудівській Аравії щодо війни, де Нідерланди були представлені. Він зазначив, що “важливо продовжувати говорити про мир в Україні з цією широкою групою країн”.

Зеленський та Рютте також обговорили розвиток подій на фронті та невпинні, випадкові та жорстокі атаки на українські цивільні об’єкти та запаси продовольства.

“Одним із способів нашої допомоги є співпраця з нашими партнерами у підготовці українських пілотів для польотів на винищувачах F-16”, — додав Рютте.

Читайте також: Пригожин використовує Білорусь для перекидання “вагнерівців” до Африки — ЦНС

Прем’єр-міністр Нідерландів підкреслив, що країна продовжуватиме підтримувати Україну, і що наразі вивчається те, що можна зробити для зміцнення української протиповітряної оборони. 

Нагадаємо, ЗСУ зайшли на першу лінію оборони росіян на Таврійському напрямку. Українські військові вийшли на першу лінію оборони російських окупантів на Таврійському напрямку.